Evenementen Rotterdam 2022

02-01-2022 tot en met 31-12-2022

overzicht evenementen: kijk op:
Rotterdam Festivals

Vanaf Vakantiepark Delftse Hout of  Camping Liesbos bent u er zo.

Marathon van Rotterdam 2022

Op zaterdag 9 en zondag 10 april maken de straten van Rotterdam weer plaats voor het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland, De ABN AMRO Marathon van Rotterdam. De absolute wereldtop staat aan de start op de bruisende Coolsingel naast vele duizenden andere lopers die ieder op hun eigen manier een unieke overwinning behalen; toegejuicht door een enthousiast publiek. Lees meer

Poetry International 10-12 juni 2022

Het Poetry International Rotterdam laat de beste dichters ter wereld naar Rotterdam komen voor een inspirerend event. De dichters laten uiteenlopende gedichten horen en daarnaast kun je genieten van een veelzijdig programma vol film, muziek, interviews en meer.

North Sea Round Town 23 juni tot 10 juli 2022

North Sea Round Town is hét fringe festival van North Sea Jazz. In de twee weken voor het grote festival stuit je overal in de stad op verrassingsoptredens. Hier zie je het beste dat Rotterdam te bieden heeft op het gebied van jazz. Verwacht een afwisselend programma op onverwachte plekken met blues, soul, funk, hiphop, pop, improvisaties en meer. Zowel kleine pop-ups als de grote jazzpodia doen mee. En het mooie is: het is bijna allemaal gratis te ontdekken! Lees meer

North Sea Jazz festival vrijdag 8 t/m zondag 10 juli 2022

Het North Sea Jazz Festival is uitgegroeid tot een internationaal groots evenement. Inmiddels worden er maar liefst 15 concertzalen ingezet, doen er 1300 muzikanten mee en trekt het event tussen de 65.000 en 70.000 bezoekers. Immens groot dus.

Meer informatie vind je hier!

Robin Rotterdam Unlimited 26 t/m 30 juli 2022

Tijdens Robin Rotterdam Unlimited zal de havenstad DE hotspot van Nederland zijn. Met verschillende podia door de gehele binnenstad, op elke hoek van de straat (internationale) optredens en acts, de Zomercarnaval Straatparade en nog veel meer! Dance, hiphop, latin, poetry, kunst, folk, wereldmuziek.

Wereldhavendagen Rotterdam 2 t/m 4 september 2022

De Wereldhavendagen 2022 laten de veelkleurigheid van de Rotterdamse haven zien. We nemen je mee op ontdekkingstocht naar de meest bijzondere plekken en zorgen voor verrassende ontmoetingen en onverwachte momenten op en langs de waterkant.

Nationale Taptoe 9, 10, 11 september 2022

De Nationale Taptoe heeft in de eerste plaats tot doel om de Nederlandse militaire orkesten en de onderdelen van de Nederlandse Krijgsmacht (Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marechaussee) in een gezamenlijke presentatie aan een breder publiek te tonen ( zie ook de geschiedenis). Daarnaast neemt ieder jaar het Nederlands Politieorkest deel aan het programma als vertegenwoordiger van de Nationale Politie. Het gaat daarbij niet alleen om muzikale presentatie in al haar veelzijdigheid. Vaak ook doet de muziek dienst als omlijsting bij het uitbeelden van een historische scène of bij het stil staan bij de moderne (vredes-)taken waartoe Defensie en Politie in de huidige tijd geroepen wordt. lees meer

MOMO Festival

De 20e editie van MOMO Festival vindt plaats op 21, 22 en 23 april 2022. Ontdek de tofste nieuwe muziek, performance en kunst op de vetste locaties en verstopte plekken van Rotterdam. We hebben al meer dan 30 acts bekend gemaakt en de kaartverkoop is in volle gang!

Vanaf Vakantiepark Delftse Hout of  Camping Liesbos bent u er zo.