Citycamp Delftse Hout

Delft

Delft is de stad van prachtig bewaarde historie en cultuur, van Delfts blauw, Oranje en Vermeer. Maar ook de stad van winkelen, uitgaan, romantisch overnachten, gezellige terrassen en bourgondisch eten en drinken.

Historisch centrum

Delft staat bekend om haar historische centrum. Delft kreeg stadsrechten in 1246. De middeleeuwse structuur is in het oude centrum nog overal herkenbaar. In de Gouden Eeuw was Delft een rijke koopmansstad met beroemde wetenschappers en schilders als Johannes Vermeer. Dit verleden herleeft door de grachten, boogbruggetjes, langs statige patriciërshuizen, grote kerken, verstilde hofjes en nauwe steegjes.

Delfts blauw aardewerk

Delft is wereldwijd een begrip als stad van het Delfts blauw aardewerk met een eeuwenoude traditie. Als thuishaven van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) kwam Delft in aanraking met het Chinese porselein. Hierdoor geïnspireerd werd het Delfts blauw aardewerk ontwikkeld, dat nog steeds in Delft met de hand wordt gemaakt.

Oranjestad

De stad heeft een bijzondere band met het Nederlandse vorstenhuis. Delft en de Oranjes zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. In de stad kunt u kennismaken met de geschiedenis die Delft en de Koninklijke familie hebben opgebouwd

Gezellig centrum

Verder heeft Delft vooral een gezellig centrum. Er zijn leuke winkeltjes, galeries, ateliers, cafés en restaurants met gezellige terrassen en terrasboten. Ook de warenmarkt op de Markt, de fleurige bloemenmarkt en de vlooienmarkt met curiosa en antiek langs de grachten bepalen de sfeer.

Voor meer informatie: www.delft.com

 

Campings in de omgeving Rotterdam, vind je hier.