Citycamp Heumens Bos

Nijmegen

Oudste stad Nederland

De oudste stad van het Nederland is het hele jaar een ontmoetingsplek bij uitstek. Gelegen op een heuvelrug aan de oevers van de Waal, oefent Nijmegen al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht op mensen uit. Nijmegen is bij jong en oud bekend als een mooie en gezellige stad.

Stad van toen en nu

Nijmegen een lange geschiedenis, van de Romeinse tijd rond het jaar 0 tot de Waalsprong rond 2000. Een geschiedenis met hoogte- en dieptepunten, zoals de inname van de stad door prins Maurits in 1591, de afbraak van de vesting in 1874 en het bombardement in februari 1944. Onmisbaar voor het straatbeeld van de stad zijn de vele gebouwen en straatpatronen die aan ruim 2000 jaar geschiedenis herinneren. Die geven Nijmegen haar eigen karakter: van oudste stad van Nederland tot moderne stad aan de Waal. Een stad waar verleden en heden samen een geheel vormen.

Winkelen en uitgaan

Bezoekers zijn dol op het stadscentrum. Het winkelaanbod is gevarieerd en kwalitatief goed, met haar moderne winkelcentra en knusse winkeltjes. Nijmegen is ook populair als het gaat om een terrasje pakken in het centrum. In de zomer wordt elk plein omgetoverd tot terras. De Waalkade met zijn futuristische hoogwatersteiger, het moderne casino, de grand cafés en restaurants en natuurlijk het boeiende uitzicht op de langsvarende schepen geven de binnenstad extra glans.Maar ook op cultuurgebied heeft Nijmegen veel te bieden. U treft een grote variatie aan theaters, bioscopen, muziekpodia en musea.Voor fietsers en wandelaars vormt de omgeving van Nijmegen een waar eldorado.

Voor meer informatie: www.visitnijmegen.nl