Citycamp Gaasper CampingCitycamp Zeeburg

Amsterdam

Bruisende festivalstad

Amsterdam staat bekend als een bruisende stad. De jeugd en straatartiesten zijn er volop aanwezig en je kan er feesten tot in de vroege uurtjes. In het hartje van de stad kun je echter ook genieten van de stilte. De binnenplaats van het Begijnhofje is een groene oase van rust tussen de drukte van winkelende mensen.

De stad manifesteert zich als Amsterdam Festivalstad. Amsterdam telt maar liefst 75 jaarlijkse festivals. Het festivalaanbod is rijk, krachtig, divers en aantrekkelijk voor elke bezoeker.

Trapgevels, grachten en wereldberoemde musea

Amsterdam staat ook synoniem voor hoge bakstenen huizen met trapgevels langs één van de vele grachten met tal van woonboten. De stad is eigenlijk gebouwd op ongeveer 100 eilandjes. Om een goede indruk van de Nederlandse hoofdstad te krijgen, kunt u tijdens een bezoek aan Amsterdam het beste een boottochtje maken. Amsterdam is ook de stad van wereldberoemde musea: het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. In dit Museumkwartier zijn tevens de duurdere winkels gevestigd. Zeer bekend museum is bovendien het Anne Frankhuis.

Amsterdam is een gezellige stad, omdat hij autoluw is en kleinschalig. Vanuit het Centraal Station zijn nagenoeg alle bezienswaardigheden op loopafstand bereikbaar. De stad is ook goed met de fiets te verkennen.
Voor meer informatie: www.iamsterdam.com