Citycamp De Zeehoeve

Harlingen

Harlingen is een stad vol variatie met een levendig, gezellig, eigenzinnig en gemoedelijk karakter.

Verre handelsverleden

Harlingen ontleent haar bijzondere karakter aan haar verre handelsverleden met vele, toen nog, exotische buitenlanden én de ligging aan de Waddenzee. Het grote aantal prachtig gerestaureerde pakhuizen aan de diverse havens en monumenten getuigt daar nog steeds van.

Verbondenheid met Waddenzee

De stad is onlosmakelijk verbonden met de Waddenzee, een uniek natuurgebied met eb en vloed en een open verbinding met de zee. Hierdoor kunt u in Harlingen altijd een gezellige drukte verwachten. Grote verantwoordelijken daarvoor zijn de veerboten naar Vlieland en Terschelling en de drukke haven midden in de stad. Die haven is sinds jaar en dag van groot belang voor Harlingen.

Brandaris Race en andere activiteiten

In Harlingen zijn talrijke winkels, eethuisjes, gezellige cafés, toprestaurants, terrasjes die zorgen voor levendigheid en gezelligheid. Dit wordt nog eens versterkt doordat Harlingen bol staat van de activiteiten. Dit maakt de Friese stad bijzonder aantrekkelijk om een korte of langere tijd door te brengen. Een paar aanraders zijn de Harlinger Visserijdagen, de klassieke zeilschepen regatta de Brandaris Race en de Waddenrace, een zeilwedstrijd voor traditionele charterschepen.

Voor meer informatie: www.harlingen-friesland.nl