Citycamp De Krabbeplaat

Brielle

Verrassende historie

Het Brielle van nu ademt nog altijd de sfeer uit van het verre verleden. De stad heeft in haar rijke historie koningen ontvangen en telde onder haar bewoners zeeadmiraals, schrijvers, dichters en zelfs ook martelaren. De vele historische gebouwen met fraaie gevels wijzen op dit rijke verleden.

Heel verrassend is dat achter de vele historische gevels leuke winkels, sfeervolle restaurants en cafés schuilgaan. De stad geniet grote bekendheid onder kopers van ondermeer kleding, meubels, antiek en boeken. Kunst is er volop in verschillende galerieën. De haven van Brielle, waarin tot ver na de middeleeuwen, vissersbootjes en koopvaardijschepen lagen, is nu een ankerplaats voor pleziervaartuigen.

Populaire evenementen in de stad zijn de jaarlijkse 1 april viering, waarop de Briellenaren de inname door de watergeuzen vieren, het muziekfestival Brielle Blues en de Havendagen.

Actief aan de Brielse Maas

Brielle ligt op een steenworp afstand van de Brielse Maas, een schitterend watersportgebied. De fietspaden langs de oevers vormen een ideale uitvalsbasis voor tochtjes door de oude polders die het vestingstadje omzomen.

Voor meer informatie: www.zuid-hollandse-eilanden.nl