Citycamp Alkmaar

Alkmaar

Kaasstad

Alkmaar is vooral Hollands kaasstad. De stad dankt haar naam en faam aan de kaasmarkt. Vanaf de eerste vrijdag in april tot en met de eerste vrijdag in september vindt elke vrijdagmorgen de traditionele kaasmarkt plaats. Al van ‘s ochtends vroeg worden duizenden kilo’s van het Hollandse Goud aangevoerd. De kazen worden gekeurd, beklopt, geproefd en gewogen en het spel van loven en bieden wordt gespeeld. In het Waaggebouw is het Kaasmuseum gevestigd, waarin alles over zuivelbereiding wordt verteld.

Historische binnenstad

Maar Alkmaar heeft heel wat meer te bieden dan kaas. De oude binnenstad biedt een mooi decor. Grachten, ophaalbruggen, kerken, koopmanshuizen, historische bolwerken, molens, schilderachtige straatjes, de vele hofjes, pittoreske hoekjes en gevels geven de stad een aparte uitstraling.

Uitgaan en evenementen

Alkmaar is de grootste stad in de regio en daardoor ook hét uitgaanscentrum. Er is een scala aan eenvoudige en chique restaurants, terrassen en cafeetjes, maar ook aan theaters en bioscopen. Ook worden er talrijke evenementen georganiseerd, zoals het Alkmaars Ontzet, Culinair Plaza, het Jazz & Muziekweekend en het Terra Wereldmuziekfestival. Verder is Alkmaar winkelstad bij uitstek.

Voor meer informatie: www.vvvalkmaar.nl